Ekonomi

Bitgesell Nedir? BGL İle İlgili Bilinmesi Gereken Her Şey

Bitgesell, 2020 yılında piyasaya sürülmüş bir kripto para. Bitgesell’i ön plana çıkaran birçok yönü mevcut olsa da, projenin en heyecan verici yanı, en popüler kripto para olan Bitcoin ile belli yönlerden ortak yanlara sahipken, yenilikçi özellikler de barındırması. Bitgesell coin, Bitcoin kod tabanında inşa edilmiş bir coin. Buna ek olarak, proje ekibinin dikkat çektiği nokta, BGL’nin Bitcoin’in eksik yönlerini kapatan bir inovasyon sunması. Peki BGL nedir? Bitgesell yatırımı yapmayı düşünenlerin bilmesi gereken noktalara bakalım.

Bir bakışta Bitgesell

Bitgesell, 2020’de Emma Wu tarafından geliştirildi. Bitcoin ile teknik olarak yakın özelliklere sahip. Aynı kod tabanında inşa edilmiş olmasının yanında, bir BTC çatalı olarak da nitelendirilebilir. Ancak, geçmişte Bitcoin çatalı olan Bitcoin SV ve Bitcoin Cash, ekosisteme çok ciddi bir yenilik getirmedi ve kısa süreli bir ilginin ardından, yatırımcıların radarından çıktı. Bitgesell ise, önemli farklar içeriyor. BTC ile aynı şekilde, BGL’nin maksimum arzı da 21 milyon. Bununla birlikte, Bitgesell’de farklı yönler de yer alıyor.

Bitcoin’den 10 kat daha hızlı

Bitgesell, belli yönlerden Bitcoin ile aynı olmasına karşın en kritik noktalarda, Bitcoin’e göre çok daha avantajlı. Bunların başında, daha hafif ve hızlı bir coin olması geliyor. Bitcoin’in en çok eleştirildiği yönler arasında, işlemlerin uzun sürmesi geliyor. Bitcoin’de bir blok boyutu 4 MB seviyesinde. Bitgesell’de ise bir blok 0.4 MB. Bu da, Bitcoin’e göre Bitgesell’i en az 10 kat daha hızlı yapıyor. Satoshi Nakamoto’nun, Bitcoin’i geliştirme sürecindeki amacı bir elektronik ödeme aracı olarak kullanılmasıydı. Ancak Bitcoin’in uzun işlem süreleri, bu amacın gerçekleşememesine neden oldu. Bitgesell ise, hızlı işlem süreleri ile değer saklama aracı olarak kullanılmasının yanında, ödeme aracı olarak da tercih edilebilir.

Yarılanma her yıl gerçekleşiyor

Bitcoin’in teknik altyapısının önemli özelliklerinden biri de yarılanma, halving süreci. Bitgesell ağında, Bitcoin’den farklı olarak yarılanma 4 yılda bir yerine her yıl gerçekleşiyor. Bitcoin ağının 4 yılda bir yarılanması, arzın kademeli olarak azalması ile sürüyor. Bu durumda, Bitcoin’in son üretimi 120 yıla yakın sürebilir. Bitgesell ekibine göre, Bitcoin son arz gerçekleşene dek gerçek değerini bulamayacak. Bitgesell ise, yarılanmanın her yıl gerçekleşmesi nedeniyle, daha kısa süre içinde ‘dijital altın’ konumuna erişebilir. 2020 yılında piyasaya çıkan BGL, şimdiden 2 kez yarılanma gerçekleştirdi. Hesaplamalara göre, 2054 yılında son yarılanma olacak ve arz sona erecek.

Segwit protokolü ile güvenli

Bitcoin ile Bitgesell arasında ortak yönler de yer alıyor, bunlardan biri Bitgesell’in segwit protokolü kullanması. Segwit’in yüzde 100 uygulandığı Bitgesell ağı, en güvenli kripto para ağlarından biri olma özelliği taşıyor. Bitgesell, küçük blok boyutlarının ve hızlı işlem sürelerinin yanı sıra, Segwit kriptografi protokolünü kullanması ile, yatırımcılar için en güvenli ağlardan biri olma niteliğine sahip. Hotbit borsasında listelenen Bitgesell coin, dileyen yatırımcılar tarafından BGL Wallet’ta da saklanabiliyor. Bitgesell ağında cüzdan dışında Bitgesell Explorer projesi de mevcut. Kısacası BGL, her geçen gün büyüyen bir ekosistemi ifade ediyor ve şimdiden birçok yatırımcı, yüksek büyüme potansiyeli içeren Bitgesell’i uzun vade altcoin cüzdanına ekliyor.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

http://bitgesell.de/en/
https://bitcointalk.org/index.php
https://coinmarketcap.com/tr/currencies/bitgesell/

Bu postu değerlendir.
Pisi Hole

Share
Published by
Pisi Hole

Recent Posts

Zamansız Banyo Dolabı Modelleri

Teknolojinin gelişmesi ile her alanda olduğu gibi banyo alanlarında kullanılan son derece şık zamansız banyo…

1 sene ago

Uygun Fiyatlı Elektronik Sigara

Elektronik sigara modellerinden biri olan iqos ile tütün mamullerine olan bağımlılığınızı sona erdirebilirsiniz. Nikotin oranını…

1 sene ago

Binalar İçin Isı Yalıtım Levhası İmalatı

Binaların ısı sistemlerin en iyi şekilde ısı sağlayabilmesi için gerekli olan kurallardan bir tanesi, ısı…

1 sene ago

İngiltere’de Konaklama İçin Vize Başvuru Desteği

İngiltere’ye gitmek isteyenler için İngiltere aile birleşimi vizesi veren profesyonel firmadan hizmet almaya başlayabilirsiniz. İngiltere…

1 sene ago

Lider Arçelik Mağazaları Bursa

Bursa Arçelik mağazası olarak sektöre öncülük etmekteyiz. 1971'den bu yana müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunuyoruz.…

2 sene ago

Türkiye’nin Online Nakliye Sitesi

Evden eve, şehir içi ve şehir dışı pek çok sebepten dolayı taşınmak zorunda kalabiliriz. Mesleki…

2 sene ago