Categories: Sağlık

Elektronik Sigara mı Normal Sigara mı Daha Zararlı?

Elektronik sigaralar, genelde nikotin, glisol, sebze gliserini ve aroma içeren sıvıların ısıtılması ile çalışıyor. Normal sigaralarda kullanılan nikotin oranı fazla olduğu için kanser riskini arttırıyor. Ancak elektronik sigaralarda kullanılan tütün normal sigara gibi kansere yol açmıyor.

Uzun yıllar boyunca elektronik sigaralar kullanılabilir. Elektronik sigaralar sıcak su ile yıkanıp kurtularak defalarca kullanılabilir. Hem daha ekonomiktir hem de diğer sigaralar gibi hastalık oranı yüksek değillerdir.

Risk Var mı?

İngiltere’ de bulunan doktorlar, kamu sağlığı ve kanser vakıfları elektronik sigaraların, normal sigaralara oranla daha az risk taşıdığını belirtmiştir. Bir bağımız araştırmanın verilerine göre Smok elektronik sigara normal sigaralara oranla daha az zarar içerirler. Ancak bu, sigaraların tamamen güvenli oldukları anlamına gelmiyor.

Her sigara zararlıdır ama elektronik olanlar diğerlerinden daha az zarar verir. Elektronik sigaralarda sıvı ve buharda potansiyel zararlı kimyasal maddeler bulunabiliyor. Ancak normal sigaralara oranla daha düşük düzeyde bulunuyor. Uzmanlar elektronik sigaralar hakkında tam ve kesin bir bilgi vermiyor ancak klasik bir sigaraya oranla daha az zararlıdır. Aromasını dilediğiniz gibi seçebilirsiniz.

Buhar Zararlı Mı?

Buharın diğer insanlara zarar verip vermediği konusunda hali hazırda kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak klasik sigaralara oranla daha az hastalık yapıyor ve ölümcül hastalıklara yol açmıyor kanser gibi. Vaporesso Luxe Q sigaralar çok fazla tercih ediliyor. Klasik sigaralar gibi değil çeşitli aromalar kullanılarak içilebilir.

Elektronik Sigaralar Normal Sigaraları Bırakmaya Yardımcı Olur Mu?

Elektronik sigaralar sigarayı bırakmak için FDA tarafından onaylanmamıştır. Elektronik sigara kullanarak sigarayı bırakma gibi bir durum söz konusu değil. Yapılan testler ve çalışmalar bu tezi tamamen çürütüyor. Sigara ancak tedavi edilme ile bırakılabilir.

Elektronik Sigaraların Zararları Nelerdir?

Elektronik sigara sağlığa zararlı mı sorusu sürekli olarak araştırılmaktadır. Elektronik sigaraların kullanılması diğer sigaralara göre daha az zararlıdır. Ancak klasik sigaralar kadar değildir. Kısa süre önce ortaya çıkan elektronik sigaranın zararları pek bilinmiyor. Hâlihazırda araştırmalar devam ediyor. Elektronik buhar sitesinden ürünü alma şansınız var.

Bu postu değerlendir.
Pisi Hole

Share
Published by
Pisi Hole

Recent Posts

Zamansız Banyo Dolabı Modelleri

Teknolojinin gelişmesi ile her alanda olduğu gibi banyo alanlarında kullanılan son derece şık zamansız banyo…

1 sene ago

Uygun Fiyatlı Elektronik Sigara

Elektronik sigara modellerinden biri olan iqos ile tütün mamullerine olan bağımlılığınızı sona erdirebilirsiniz. Nikotin oranını…

1 sene ago

Binalar İçin Isı Yalıtım Levhası İmalatı

Binaların ısı sistemlerin en iyi şekilde ısı sağlayabilmesi için gerekli olan kurallardan bir tanesi, ısı…

1 sene ago

İngiltere’de Konaklama İçin Vize Başvuru Desteği

İngiltere’ye gitmek isteyenler için İngiltere aile birleşimi vizesi veren profesyonel firmadan hizmet almaya başlayabilirsiniz. İngiltere…

1 sene ago

Lider Arçelik Mağazaları Bursa

Bursa Arçelik mağazası olarak sektöre öncülük etmekteyiz. 1971'den bu yana müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunuyoruz.…

2 sene ago

Bitgesell Nedir? BGL İle İlgili Bilinmesi Gereken Her Şey

Bitgesell, 2020 yılında piyasaya sürülmüş bir kripto para. Bitgesell’i ön plana çıkaran birçok yönü mevcut…

2 sene ago